Zaposlitev v gostinstvu

barista

Če iščete zaposlitev v gostinstvu, je sedaj zagotovo pravi čas. Sektor gostinstva se že več let bori s pomanjkanjem delovne sile in delodajalci z veseljem sprejemajo tudi popolne začetnike, ki razmišljajo o menjavi kariere.

Delo v gostilnah, restavracijah, barih in hotelih ima seveda svoje prednosti in slabosti. Velika prednost je, da je delo vedno dinamično in noben dan ni enak drugemu, kot je to običajno pri delu s strankami. Le malo verjetno je, da vam bo v službi kdaj dolgčas, saj se tudi v primeru, ko ni velikega števila gostov, najde delo. Marsikdo zaposlitev v gostinstvu enači s popoldanskimi delavniki, a to odtehta dejstvo, da je službe konec takoj, ko stopite skozi vrata.

In čeprav se je nekoč zdelo, da zaposlitev v gostinstvu pomeni manj možnosti napredovanja in nižjo plačo, danes temu ni več nujno tako. Slovenija se vse bolj uveljavlja na kulinaričnem zemljevidu, kar pomeni, da se veča tudi potreba po izučeni in nadarjeni delovni sili, od kuharjev in natakarjev, do barmanov in sommelierjev, ki bi zapolnili vrzeli pri dražjih ponudnikih.

Ker se v gostinstvu že dolgo borimo s pomanjkanjem delovne sile, je sedaj tudi odličen čas za vse, ki bi si želeli prekvalifikacije ali službe na povsem novem področju. V podravski in notranjski regiji zaposlitev v gostinstvu spodbujajo z organizacijo izobraževanj, na Dolenjskem in Gorenjskem s predstavitvami poklica, v celotni Sloveniji pa se izvajajo ukrepi za spodbujanje šolanja gostincev in odpirajo vedno nove možnosti za opravljanje obvezne prakse.

Oglejte si ponudbo prostih delovnih mest v gostinstvu in še danes poskrbite za prvi korak do vaše nove kariere.

sl_SISlovenian